Farbanje Stolarije

Priprema Stolarije

Smirglanje stolarije

U Nasem slucaju smo radili preko starog laka. Prvo smo dobro osmirgrali sve povrsine masinski pa rucno i to prvo smirglom granulacije (150) da ne bi ostajali risevi. Za ovaj postupak je najbolje koristiti elektricne rucne slajferice, veoma su efikasne u postizanju zeljenog rezultata. Danas postoje slajferice koje imaju mogucnost sakupljanja prasine pa je posao znatno cistiji.

Kitovanje stolarije

Sve ostecene povrsine smo kitom izgletovali. Ne treba stavljati debeo sloj kita, jer ce biti veoma tesko osmirglati povrsinu kasnije. Prilikom kitovanja smo koristili akrilni kit. Zavrsno smirglanje treba obaviti smirglom finije granulacije (180) gde pokusavamo da dobijemo savrseno glatku povrsinu. Nakon lakiranja svaka neravnina ce se prepoznavati.

Na dvoje vrata smo izvadili stakla i postavili mesto stakla sper plocu a u zavrsnoj fazi kada smo postavili vrata zamenili stare kvake sa novim.

Pre Farbanja

Farbanje stolarije osnovnim lakom

Sledeci korak je nanosenje uljanog osnovnog laka ili temeljne boje u 2 ruke. Osnovni uljani lak smo naneli pistoljem za farbanje dizna 1.6, a pre toga se razredjuju na 750 ml ide 100ml uljanog razredjivaca. Debljina sloja se nanosi dok ne pocne lak da beli. Ovaj osnovni lak se susi 6-8 sati, a nakon toga se lagano brusi vodobrusnom smirglom 1000-1200.

Farbanje stolarije završnim lakom

Finalni korak je nanošenje završnog uljanog laka u 2 ruke u dogovoru sa klijentom smo izabrali lakove za vrata i stokove. Za stokove smo koristili (uljani-beli sjaj) a za vrata (uljani-slonova kost). Jedna vrata su uradjena (uljani-beli sjaj).

Posle Farbanja

Ako imate neka pitanja ili vas interesuje nasa usluga kontaktirate Nas za dodatne informacije. Hvala